info@insana-ev.com
+49 240 872 54 519

Dosadašnje aktivnosti

Dosadašnje aktivnosti

Održana predavanja

Ukupno je održano 14 predavanja za tinejdžere, izdvajamo sljedeća predavanja:

GEOGRAFIJA BOSNE I HERCEGOVINE
prof. Vedran Zubić

“Djeca! Edukacija! Znanost! Obrazovanje! Zabava!” – napisao je profesor Vedran Zubić, čovjek koji ne krije ljubav prema obrazovanju, svom pozivu, a naročito ne prema djeci!Imali smo tu čast da nam baš on, najbolji profesor u BiH, održi časove geografije i historije, te pruži priliku djeci da nauče i usvoje znanje o Bosni i Hercegovini.

 

Predavanje je otpočelo sa predstavljanjem djece – iz kojeg područja BiH je njihovo porijeklo i gdje sada žive.Ostatak predavanja prof. Zubić je govorio nešto više o bosanskohercegovačkoj geografiji.

HISTORIJA, TRADICIJA i KULTURA BiH
prof. Vedran Zubić & prof. Đenana Bajraktarević

Predavanje iz historije je počelo nakon uspješnog kviza iz geografije. Kroz ovo predavanje profesor Zubić je prikazao i spomenuo 18 najznačajnijih ličnosti iz historije Bosne i Hercegovine. Pored toga, djeci su predstavljeni i najznačajniji datumi (događaji) iz bosanskohercegovačke historije od perioda neliotika pa sve do 1992. godine!

 

Ovaj susret je uspješno zaključila profesorica Đenana Bajraktarević iz Medrese Travnik držeći predavanje na temu “Tradicija i kultura BiH”. Profesorica je predstavila 12 autora različite književne varijacije koji su postojali i djelovali kroz različite vremenske prilike u BiH!

historijaitradicija

PRIJATELJSTVO
Amera Delihasanović, dipl. psih. i geštalt psihoterapeut

Prijateljstvo je, uistinu, jedno od najvećih blagodati života.Nakon analize odgovora na evaluacijski upitnik od strane naših učesnika Akademije, uvidjeli smo da je jedna od najtraženijih tema za predavanje upravo „Prijateljstvo“.

 

Ovim predavanjem željeli smo podstaknuti i međusobno druženje naših učesnika, ali, također, pružiti i odgovore na svako pitanje, poteškoću i nedoumicu koje možda imaju! Naša gostujuća predavačica je ovaj susret održala kao interaktivnu radionicu gdje su naši učesnici saznali mnogo o tome koliko su važni prijateljski odnosi za naše mentalno zdravlje.

 

OMILJENA PREDAVANJA TINEJDŽERA

U protekloj godini za žene je održano 9 predavanja preko Zoom platforme, a sve od strane profesionalnih i eminentnih gostujućih predavača.

PSIHOLOGIJA
dr. Amra Hodžić

Ono što mentalnom zdravlju treba jeste više sunčeve svjetlosti, više iskrenosti i besramnih razgovora.”

 

 

Platforma je zvanično počela sa radom u januaru 2021. godine sa predavanjem iz psihologije koje je održala dr. Amra Hodžić iz Frankfurta. Dr. Hodžić je otvorila predavanje govoreći o osnovnim preduslovima za mentalno zdravlje i upoznavajući prisutne sa vezom između mentalne nestabilnosti i psihičkih poremećaja.

 

Posebnu pažnju je posvetila predstavljanjem i opisivanjem tehnika za postizanje dobrostanja, kako psihičkog tako i fizičkog.

BUDI INOVATIVNA
Amela Iskrić Hadžić, dipl. ing. arh.

U februaru mjesecu na našoj Platformi održala je predavanje poštovana Amela Iskrić Hadžić, dipl.ing.arh. na temu “Budi inovativna“. Upoznala nas je i sa koracima koje treba učiniti kako bismo otpočeli sa inovacijom, te uslovima za istu – motivacija, prepoznavanje problema i istraživanje!

 

Predavanje je zaključeno sa predstavljanjem projekta “Viona – smart technology” za koju je Vista design Jajce dobio 2. nagradu BH Telecom-ove “Start iz UP” platforme!

DETOKSIKACIJA
Sadika Avdić, liječnica homeopatije

Na trećem predavanju smo se upoznali sa detoksikacijom našeg organizma. Kroz predavanje Sadika nas je upoznala i predstavila biljke i kombinaciju istih koje nam mogu biti štit od patogenih organizama i štetnih materija poboljšavajući naš imunitet. Tema predavanja se povezala i sa virusom Covid19, te se govorilo o načinima za zaštitu od istog. 

 

Neke od ljekovitog bilja koje su neizostavne za čišćenje organizma su: klinčić, gorki pelin, iva trava, lovorov list, crni orah.

Donirajte danas i time podržite projekte našeg udruženja.

IBAN: DE69 3905 0000 1077 0009 15

SWIFT-BIC: AACSDE33

Western Balkan Women Association e.V 

Pratite nas na društvenim mrežama.